رابطه طراحی لباس و نقاشی مدت زیادی است که به وجود آمده و کاملا بر روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند و از مرزها و فرهنگ‌ها فراتر رفته‌اند. در هر دو رشته، تمامی عناصر برای بازنمایی پدیده‌های طبیعی یا ماورا طبیعی، ترکیب می‌شوند. از این رو این دو رشته باهم وجه اشتراک بسیاری دارند. در ادامه درباره رابطه بین نقاشی و طراحی لباس بیشتر صحبت می‌کنیم.

بین هنر و مد ارتباطی وجود دارد که امری اجتناب ناپذیر است. چراکه هر دو حول محور یک حوزه خلاقانه می‌چرخند و می‌توانید با آن سبک جدیدی بیافرینید. در دنیای مد، طراحی لباس، به‌معنای هنر استفاده از طراحی، زیبایی شناسی، دوخت لباس و اکسسوری‌های جانبی است و تحت تاثیر فرهنگ‌های مختلف قرار گرفته است. در تمامی مراحل طراحی لباس خلاقیت، ایده پردازی و استفاده از رنگ‌ها وجود دارد. نقاشی به معنای بیان ایده و احساسات است. در هنر نقاشی با ایجاد خصوصیات زیبایی شناختی، یه تصویر دو یا سه بعدی تواید می‌شود. در هنر نقاشی از زبان، اشکال، خطوط، رنگ‌ها، تن‌ها و بافت‌های آن به‌منظور تولید حجم، فضا، حرکت و نور در سطحی صاف تولید می‌شود.

اهمیت رابطه طراحی لباس و نقاشی

بررسی رابطه بین نقاشی و طراحی لباس

نقاشان و طراحان لباس هر دو درگیر انتخاب هستند که شامل جنس رنگ، فرم، تکنیک و از همه مهم‌تر حس است. بدین ترتیب می‌توانند اثر زیبایی خلق کرده و آن را به نمایش بگذارند. برای یافتن پیوند بین طراحی لباس و نقاشی باید به مصر باستان سفر کرد. در اینجا تاریخ نشان می‌دهد که هر دو رشته، ریشه‌شان آنجاست. اما ما نمی‌خواهیم به سفری دور و دراز برویم. بلکه تنها مرور تاریخ در قرن گذشته به ما نشان می‌دهد که این دو رشته جذاب امروز ارتباط و تاثیر بسیاری بر یکدیگر دارند. در ادامه با مثال‌هایی که می‌آوریم رابطه بین نقاشی و طراحی لباس را بهتر درک خواهید کرد.

خلق شاهکار با رابطه بین نقاشان و طراحان

همکاری بین «السا اسکیاپارلی» و «سالوادور دالی» اولین مثالی است که می‌توان در رابطه نقاشی و طراحی لباس صحبت کرد. نتیجه همکاری بین این دو نفر خلق لباس خرچنگ دریایی در سال ۱۹۳۷ بود. پیش از جنگ جهان دوم، السا در حوزه مد، جزو برجسته‌ترین چهره‌ها محسوب می‌شد. او، بهترین گزینه برای همکاری در خلق لباس خرچنگ دریایی محسوب می‌شد. لباس ابریشمی که طراحی شد، یک عاج خرچنگ دریایی عظیم را به نمایش می‌گذاشت که توسط دالی رنگ شده بود. او به دلیل ادای احترام به نقاشی خود به نام «نیویورک رویایی-تلفن خرچنگی» در سال ۱۹۳۴ این کار را انجام داده بود.

رابطه طراحی لباس و نقاشی چیست

 

مثال دیگری که می‌توان درباره رابطه نقاشی و طراحی لباس گفت، ظهور سبک پاپ آرت در سال ۱۹۵۰ بعد از پایان جنگ جهانی دوم بود. این سبک جدید هنری در صحنه مد به وجود آمد و بازار هنر کلاسیک مختل شد. نقاشان مهم و برجسته‌ای که از این سبک استفاده کردند و صنعت مد را در اختیار قرار گرفتند، اندی وارهول بود. در میان اکسپرسیونیسم، پاپ آرت انتزاعی بود. سبک قبلب که برای نخبگان خسته‌کننده بود، تغییر کرد و به‌سرعت مورد محبوبیت مردم قرار گرفت و جزو مد روز شد.

مثال دیگری که می‌توان رابطه نقاشی و طراحی را نشان داد، سبک لباس‌های برند الکساندر مک کوئین بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ است. الکساندر مک کوئین به خاطر طراحی‌های خود و علاقه شدیدی که به هنر کلاسیک دارد، معروف است. او طراحی‌های منحصر به فردی در طول زندگی خود دارد که شامل نقاشی، مفاهیم و هنرهای نمایشی است. بعد از مرگ وی، سارا برتون، یک لباس مجلسی پیچیده را که با تورهای مختلف تزئین شده، رونمایی کرد. این لباس از نقاشی‌های رنگ روغن جان کالکوت هورسلی الهام گرفته بود. که در سال ۲۰۱۱ در جشنواره منتقدان لباس و تغییر مدها، به عنوان لباس سال انتخاب شد.

نتیجه گیری

رابطه نقاشی و طراحی لباس عمیق‌تر از آن است که تصور کنید. در دنیای امروزه، ارتباط بین طراحان لباس و هنرمندان نقاش امری اجتناب ناپذیر است و باید این دو گروه ارتباطشان را حفظ کنند. چرا که همکاری میان این دو گروه می‌تواند شگفتی‌های تازه را به وجود آورده و آثار زیبایی خلق کند.